ACUPUNCTUURCENTRUM VEENENDAAL & EDE


HOOIKOORTS EN ALLERGIE
Voor meer informatie
of voor een afspraak:
  

Hooikoorts is een seizoensgebonden allergische reactie op het stuifmeel (pollen) van grassen, planten en bomen die via de lucht worden ingeademd. Na inademing probeert het afweersysteem de indringers onschadelijk te maken, door de zogenaamde 'mestcellen' in het bloed aan te zetten om histamine aan te maken. Histamine veroorzaakt de specifieke klachten die bij hooikoorts ontstaan.

KLACHTEN BIJ HOOIKOORTS
 • Niesbuien
 • Verstopte neus
 • Loopneus
 • Jeukende, rode en/of tranende ogen
 • Benauwdheid
 • Kriebelhoest of keelpijn
 • Vermoeidheid en lusteloosheid
 • Hoofdpijn
 • Astma
 • Eczeem
 • Overgevoeligheid voor licht
'WINTER'-HOOIKOORTS

In elke maand van het jaar staan er bepaalde bomen, struiken en grassen in bloei. Heeft u op dit moment last van een van de bovenstaande klachten, dan is de kans groot dat u allergisch bent voor de hazelaar en de els; bomen die bij een milde wintertemperatuur in februari en maart pollen verspreiden in de lucht. Dit noemen wij winter-hooikoorts. In de pollenkalender kunt u zien welke planten in welke maand in bloei staan die dan hooikoortsklachten kunnen veroorzaken:

POLLENKALENDER

(Klik op de pollenkalender om deze te downloaden)

WAT KAN ACUPUNCTUUR TEGEN HOOIKOORTS DOEN?

Bij acute hooikoortsklachten kan acupunctuur de klachten altijd verminderen. Beter is het echter om al tijdig met acupunctuur te beginnen nog voordat de eerste klachten zich aandienen. Voorkomen is immers beter dan genezen en dat geldt ook zeker voor hooikoorts! Acupunctuur kan de overdreven reactie van het afweersysteem kalmeren en de hooikoortsklachten aanzienlijk verminderen en dat zonder de ongewenste bijwerkingen van geneesmiddelen.
Ieder jaar behandelen wij in onze praktijk weer vele klanten met hooikoorts en vrijwel iedereen (> 98%) heeft hier baat bij!

HOE ZIET EEN ACUPUNCTUUR-BEHANDELING ER UIT?

Tijdens een acupunctuurbehandeling worden een aantal zeer dunne naaldjes pijnloos in bepaalde punten op het lichaam geplaatst. Hierdoor wordt de energiebalans in het lichaam verbeterd en wordt het afweersysteem gekalmeerd en versterkt. Hierdoor verminderen of verdwijnen de meeste hooikoortsklachten al na een aantal behandelingen.

ACTUELE POLLENVERWACHTING

Hieronder ziet u de actuele weersverwachting voor hooikoorts. (wordt iedere dag bijgewerkt)

ACUPUNCTUUR WORDT VERGOED DOOR UW ZIEKTEKOSTENVERZEKERING

Als u aanvullend verzekerd bent, dan worden de behandelingen meestal geheel of gedeeltelijk vergoed. U betaalt bovendien geen eigen risico!

MAAK EEN AFSPRAAK

Wilt u ervaren wat acupunctuur voor u kan betekenen? Maak dan nu een afspraak bij een van onze praktijken in Veenendaal of Ede!
Bel 0318-846656 of stuur een email


DEEL DEZE PAGINA:

©2023 Acupunctuurcentrum Veenendaal & Ede - KvK 3027579 - Privacybeleid