ACUPUNCTUURCENTRUM VEENENDAAL & EDE

INTAKE

Voorafgaand aan de eerste acupunctuurbehandeling wordt altijd een intake afgenomen. Een uitgebreide intake is nodig om uw gezondheidstoestand, uw klachten en uw medische voorgeschiedenis in kaart te brengen. Dit is belangrijk om een goede diagnose volgens de traditionele geneeswijze te stellen. Alleen zo kunnen wij de beste acupunctuurvorm kiezen die het beste bij u past en kunnen wij een optimaal behandelplan voor u opstellen.

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN DE INTAKE?

Na binnenkomst in een van onze praktijken worden uw naam, adres en persoonlijke gegevens genoteerd.
Registratie van correcte NAW-gegevens zijn van belang om uw behandeling door uw ziektekostenverzekeraar vergoed te krijgen. Daarnaast zijn wij wettelijk verplicht om deze gegevens in een dossier bij te houden.
Vervolgens mag u uitleggen wat uw klachten zijn, hoe lang u die klachten al hebt en wat u er aan gedaan hebt om uw gezondheidsproblemen op te lossen.

10+2 VRAGEN

Geheel volgens de Chinese traditie worden 10+2 vragen gesteld om uw lichamelijke en geestelijke conditie in kaart te brengen Zo worden er vragen gesteld over:

 1. Temperatuur: Warmte, koude en koorts
 2. Transpiratie
 3. Hoofd en gezicht
 4. Borst en buik
 5. Eetpatroon en smaak
 6. Ontlasting en urine
 7. Slaapgedrag
 8. Oren en ogen
 9. Drinken en dorst
 10. Pijn
 11. Gynaecologische conditie (alleen vrouwen)
 12. Zwangerschap en geboorte (indien van toepassing)
TONGDIAGNOSE

De tongdiagnose is een belangrijk onderdeel van de intake om de conditie van de binnenkant van het lichaam te analyseren. Hierbij wordt gekeken naar de vorm en kleur van de tong, de aan- of afwezigheid van beslag en venen en andere karakteristieken die uw klachten kunnen verklaren.

POLSDIAGNOSE

De polsdiagnose geeft informatie over de conditie van interne organen en meridianen. Hierbij wordt gekeken naar de snelheid van de polsslag, de diepte van de pols en de vulling. Vervolgens wordt dit voor 6 verschillende polsposities geanalyseerd.

BEHANDELPLAN

Na de intake wordt voor u een behandelplan opgesteld. Hierin wordt de voor u meest geschikte acupunctuurvorm gekozen waarmee wij uw klacht het beste kunnen behandelen en wordt bekeken wat voor u de optimale behandelfrequentie is. Er worden daarna een of meerdere acupunctuurbehandelingen ingepland en er wordt een afspraak gemaakt over het moment waarop de effectiviteit van de behandelingen wordt geevalueerd.

Privacybeleid

Met ingang van 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. In ons privacybeleid wordt beschreven op welke wijze wij binnen Acupunctuurcentrum Veenendaal & Ede omgaan met uw persoonlijke gegevens. Ons privacy-beleid vindt u hier.

 

 

 
DEEL DEZE PAGINA:

©2023 Acupunctuurcentrum Veenendaal & Ede - KvK 3027579 - Privacybeleid