ACUPUNCTUURCENTRUM VEENENDAAL & EDE

CUPPING

Cupping is een methode waarbij glazen of kunsstof bollen (cups) op de huid worden geplaatst. Door de cups vacuum te trekken zuigen ze zich vast op de huid. Bij cupping wordt gebruik gemaakt van éém of meerdere cups die kunnen varieren in grootte. Tijdens de behandeling kunnen de cups op één plaats blijven staan (standing cups) of met een beetje massageolie over de huid worden bewogen (moving cups).

Pijnklachten worden veroorzaakt door een stagnatie van lichaamsenergie (qi). Door cups te plaatsen en die vacuum te trekken worden afvalstoffen door de huid uit het lichaam getrokken en wordt de doorbloeding en de doorstroming van energie onder de huid gestimuleerd. Het resultaat is minder pijn, algehele ontspanning en verbetering van de gezondheidsklachten.

GUASHA

Bij een Guasha-behandeling wordt er met een gepolijste jadesteen over de huid geschraapt. De gladde kant wordt stevig op de geoliede huid geplaatst en in één richting langs de spieren of langs meridianen bewogen. Dit stevig schrapen veroorzaakt een betere doorbloeding van de haarvaten waardoor de huid een rode kleur krijgt die meestal na 2 tot 4 dagen vanzelf verdwijnt. Het doel van een guasha-behandeling is het opheffen van de pathogene energiestagnatie onder de huid (de 'sha') en daarmee het verminderen van klachten. Hoewel de rode plekken er pijnlijk uitzien zijn ze dat niet. Na de behandeling voelt men meestal direct verlichting van de klachten.

LET OP: In onze praktijk behandelen wij gezondheidsklachten met cupping en/of guasha uitsluitend in combinatie met acupunctuur. Een losse of eenmalige afspraak voor een cupping en/of guasha behandeling maken is dus niet mogelijk.

LEES MEER OVER:
DEEL DEZE PAGINA:

©2023 Acupunctuurcentrum Veenendaal & Ede - KvK 3027579 - Privacybeleid