ACUPUNCTUURCENTRUM VEENENDAAL & EDE

KLASSIEKE ACUPUNCTUUR

Acupunctuur heeft zijn oorsprong in het oude China en bestaat al meer dan 5000 jaar. Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeswijze die is gebaseerd op de Chinese filosofie van yin en yang, leer van de 5 elementen en meridiaanleer.

VERSCHILLEN TUSSEN OOST EN WEST

Klassieke acupunctuur is in essentie anders dan de reguliere westerse geneeskunde. In de Chinese geneeswijze bekijkt men het lichaam en de geest van de mens als een geheel. Lichamelijke en mentale processen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds.

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN KLASSIEKE ACUPUNCTUUR?

Een acupunctuurbehandeling wordt vooraf gegaan door een uitvoerig onderzoek. De tcm-diagnose bestaat uit het omschrijven van de klachten, het bekijken van de tong en het voelen van beide polsen. Deze methoden geven een goed beeld van de lichamelijke conditie en geven een indicatie van de herkomst van de klachten.

Nadat alle bevindingen uitvoerig zijn geanalyseerd wordt duidelijk wat het onderliggende klachtenpatroon is en wordt een behandelplan opgesteld.

Vervolgens worden dunne naaldjes in acupunctuurpunten geprikt die een relatie hebben met het klachtenbeeld. Door de verstoorde energie in de bijbehorende meridianen weer op gang te brengen verminderen of verdwijnen de klachten helemaal.

Afhankelijk van de ernst van de klachten (acuut of chronisch) zijn 1 of meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Een acupunctuurbehandeling kan worden ondersteund door Tui Na (Chinese massage), moxibustie (het branden van gedroogd bijvoetkruid), cuppen (vacuüm trekken van de meridianen) en het innemen van Chinese kruiden.

LEES MEER OVER:
DEEL DEZE PAGINA:

©2023 Acupunctuurcentrum Veenendaal & Ede - KvK 3027579 - Privacybeleid